• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Уређење основне школе и бине у Милановцу

1Uredjenje bine i osnovne skole u MilanovcuУченици Основне школе "Јован Шербановић"  Крепољин, издвојеног одељења у Милановцу, од сада ће имати могућности да све приредбе и активности везане за културна дешавања у летњем пероду, организују на управо завршеној позорници у оквиру комплекса школе.

Мотиви по којима је село препознатљиво, насликани су на позадини бине, а дело су познатог ликовног уметника из Жагубице Драгише Симеоновића - Симона.

Обилазећи новоуређену бину, председник општине Жагубица Сафет Павловић у разговору са члановима Савета Месне заједнице "Врело" Милановац, упознао се са проблемима који се тичу унапређења школства и обећао да ће исти бити решени.

Слободан Микшић, члан Савета месне заједнице, истиче да је завршено кречење унутрашњости школског објекта и да су комплено сређене две учионице.

Посебно задовољан реализованим пословима на довршетку бине у дворишту издвојеног одељења школе у Милановцу, Микшић је додао: "Првобитно се све то ради због ученика, за нашу децу која би требала овде да остану и да сутрадан постану људи. А све то би требало ми да им омогућимо и да им допринесемо, како бих  их сачували и задржали овде, да не оду из свог краја, а онима који су отишли, омогућимо да имају где да се врате."

Поред ових активности за квалитетније извођење наставе и пријатнији боравак у школи, планиране су и друге активности, међу којима и сређивање спољашњости објекта школе, односно фасаде, као и изградња летњиковца, који ће деци предшколског, а и школског узраста значити у данима великих врућина.

Позорница која ја завршена, већ је у функцији, а предстојаћа манифестација "Пантелејски сусрети", која је увршћена у каленар манифестација општине Жагубица, биће одржана у недељу, 9. августа, баш на овој бини, у селу Милановац, што значи да је локално руководство у сарадњи са месном заједницом, још један посао обавило у предвиђеном року.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=0wzLw6aWHMs{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB