• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Ускоро изградња новог моста у центру Јошанице

Most u JosaniciНа подручју општине Жагубица, у поплавном таласу који је погодио целу земљу, оштећени су путеви, мостови, поплављене оранице. За санацију је потребно доста времена и новца, а локална самоуправа истоимене општине покушаће да у најкраћем року оспособи путне правце,изгради и санира мостове и прелазе преко река и омогући мештанима лакше обављање свакодневних активности. Тако ће наредних дана започети изградња новог моста у селу Јошаница, чија реконструкција  није могућа. Радовима предходи израда планске документације, а инвеститор је Дирекција за изградњу и развој општине Жагубица.

"Мост који повезује мештане са обе стране реке је озбиљно оштећен, а то је и једина веза која води до другог дела села или како становници кажу до друге "мале". Питање је ургентно и неопходноје да се ови радови заврше у најкраћем року. Први преузети корак је градња привременог прелаза преко реке. Свему претходи пројектовање и прибављање потребних дозвола за шта је потребно око 15. дана, а потом ће се кренути са градњом новог моста", каже грађевински инжињер и стручни сарадник у Дирекцији за развој Влада Милошевић.

На комплетним радовима ангажована је екипа  ЈКП "Белосавац" Жагубица. Слободан Петровић, руководилац послова у овом предузећу истиче да за сада све тече по плану и да је уколико не буде већих и обилнијих падавина, за комлетан посао изградње новог моста потребно неких 20-так дана рада.

Локална самоуправа општине Жагубица пружиће помоћ свим становницима Жагубице и околине  и вршити санирање  штете од поплава у свим насељима по приоритетима .

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=8eDJfYqsuzw{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB