• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Фудбалски клуб „Хомољац“ Жагубица првак јесењег дела првенства

-FK Homoljac prvakФудбалски клуб“Хомољац“ из Жагубице остварио је изузетан резултат на крају јесењег дела првенства поневши титулу првака.

Највећи резултат од оснивања клуба - заслужено прво место на табели на крају првог дела првенства за сезону 2015- 2016., за „Хомољац“ је велики подстицај, поготово узимајући у обзир да су у рангу такмичара били веома јаки клубови са врхунским играчима.

„Хтео би да кажем да је наш успех још већи кад знамо да се такмичимо са клубовима где је буџет и до два – три пута већи него наш. Имали одличне услове за игру, а такмичили смо се са још 15. екипа. Од петнаест утакмица које смо играли, само у три смо претрпели пораз. Дакле,имамо  девет победа и три нерешене с тим ако узмемо све клубове са којима  смо се такмичили, мислимо да је ово велики успех за наш клуб. Тренинге смо имали по три пута дневно, недељом утакмице, што је изискивало пуно труда и напора, али се на крају и исплатило, јер смо постигли један од циљева, а то је прво место на крају јесењег дела првенства“, прецизирао је председник Фудбалског клуба „Хомољац“ Данко Јовкић.

Јовкић је такође рекао да су амбиције клуба велике, а такође и оствариве, јер је од ове године у погон укључен и омладински клуб, са циљем да се побољша играчки кадар и да у први тим „Хомољца“, можда чак и од пролећа, буду укључени млади играчи са подручја  општине Жагубица што ће у пролећном делу првенства, а и на даље, сигурно оправдати дошадашње резултате са циљем да се клуб пласира у виши ранг такмичења.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=MAujyiuM8as{/videobox}

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB