• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Челници општине Жагубица упутили отворено писмо Звездану Терзићу

Реагујући на изјаву в. д. генералног секретара Црвене Звезде Звездана Терзића у којој се општина Жагубица, без икаквог повода ставља у понижавајући и омаловажавајући контекст, челници општине Жагубица упутили су отворено писмо Звездану Терзићу, у ком га позивају да упути јавно извињење грађанима општине Жагубица и тиме скине мрљу са спортског колектива који тренутно представља.

Отворено писмо Звездану Терзићу

1 lj.jovkicУважавајући Устав наше државе, као и чињеницу да су грађани ти који носе суверенитет, имам моралну обавезу да, због свих мојих уважених суграђана упознам јавност са понижавајућим, надам се непромишљеним, јавним иступом господина Звездана Терзића у вези са нашом општином.Наиме, у склопу кампање коју г – дин Терзић, као генерални секретар, портпарол, в.д. председника ФК ЦЗ, води против фудбалских институција у земљи, дрзнуо се да на један врло некултуран и приземан начин, у дневним листовима „Курир“ и „Новости“ од 26.09 .2014. године, као и у осталим штампаним и електронским медијима, објашњавајући наводну неправду према свом клубу, покаже значај и величину клуба тиме што ће се потцењивачки изразити о нашој општини коју је тиме желео да постави у статус безначајних појава.Не желимо да залазимо у оправданост његове борбе, то је посао за органе фудбалских институција. Међутим, узимајући у обзир, светлу историју Црвене Звезде, космополитски дух који је живео у клубу и планетарни значај који је клуб некада имао, сматрамо деградирајућим да се на тај начин клупски функционер опходи у јавности према једној од општина у Србији, и према њеним грађанима .
Општина Жагубица је за неке мала, али нама врло значајна. Има преко 15.000 становника, огроман туристички потенцијал, капацитете за производњу здраве хране и ресурсе као што су рудна блага, воде и шуме. Такође велики квалитет који поседујемо је чињеница да имамо богатство различитости у структури становништва где велики проценат ћине Власи, чије културне вредности и традицију негујемо. Богатство различитости се огледа и у чињеници да грађани воле спорт и навијају за различите клубове и зато је веома важно да г – дин Терзић има један ниво културе опхођења према тим чињеницама.
Желимо да верујемо да г – дин Терзић зна ста значи природно окружење, село са малим бројем становника, мешовитом националном структуром и хармоничним животом суграђана. Уколико пати од амнезије, подсетићу га и на месну заједницу Ловћенац у општини Мали Иђош са којом је нераскидиво везан он и његова породица, затим прелепу Зобнатицу и наравно Бачку Тополу. Очигледно је да много паралела има његово одрастање са општином Жагубица коју је ставио у негативан контекст
Из тог разлога желимо да изразимо уверење да ће гдин Терзић успети да превазиђе нивое личног ега и учинити једини рационалан и поштен гест, а то је да упути јавно извињење грађанима општине Жагубица и тиме скине мрљу са спортског колектива који тренутно представља.

С постовањем,
Заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић.

1 z.terzicУ тексту под насловом„Звезда поручила Караџићу: распиши изборе па победи, ако си сигуран да имаш подршку“, који је објавио лист Вечерње Новости у четвртак 25. Септембра стоји и изјава Звездана Терзића у којој се о Жагубици говори са омаловажавањем и која дословно гласи:

„Оне грешке на мечу против Напретка су инструисане. Свиран је непостојећи пенал за домаћина, док 3 за нас нису. Судијских грешака увек има и биће их, али да 4 спорне ситуације буду на штету Звезде нема смисла. Ми нисмо Жагубица, а то се није десило у последњих 50 година. ФСС нас је додатно изиритирао када је у анализи суђења саопштио да је грешка што један пенал није свиран, уместо 3. Суђење у Крушевцу било је иницијална каписла и кап која је прелила чашу. Неопходна нам је нова енергија и крв која би покренула Србију. Ако је Караџић толико уверен у подршку коју ужива, нека се увери у њу, распише изборе и победи поново – поручује Терзић“.

                                                                                                                                                                             М. Савић


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB