• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Шећер за пчеларе Хомоља

podela seceraПројекат „Мој пчелињак, моја канцеларија“ који се у општини Жагубица реализује од 2011.године приводи се и готово свакодневно достиже свој циљ - унапређење услова за одрживи економски развој регије кроз унапређење могућности запошљавања у сектору пчеларства. Пчеларима општине Жагубица је захваљујући пројекту пристигла донација у виду шећера  за прихрану пчела, 1 килограм шећера за свако пчелиње друштво. Пчеларима је овим пројектом обезбеђен пчеларско-едукативни центар, омогућено учешће на различитим сајмовима, школа пчеларства, организован Сајам меда у Жагубици.

-          Од 2010.године до данас број кошница у општини Жагубица повећао се за 15% што потврђује профитабилност пчеларства и наше опредељење да се окренемо развоју пчеларства као приоритетној грани развоја општине Жагубица - истиче Јовица Стојановић менаџер пројекта.

Шећер је добио сваки пчелар који се јавио без обзира да ли има регистровано домаћинство. Подела шећера за прихрану пчела протекла је без икаквих неправилности, констатовала је комисија наменски образовна за поделу ове донације.

 

 


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB