• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Школа у Крепољину добија сасвим нови изглед и функционалност

 Потписан Уговор о извођењу радова на уређењу ОШЈован Шербановић у КрепољинуУ Жагубици је у четвртак, 22. децембра, потписан Уговор о извођењу радова на уређењу ОШ’’Јован Шербановић’’ у  Крепољину  између представника локалне самoуправе и извођача радова, након пријављивања општине Жагубица на јавни позив за доделу средстава из буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности ради финансирања пројекта у области ефикасног коришћења енергије објављеним од стране Министарства рударства и енергетике у јулу ове године.

Према речима Предрага Ивковића, заменика председника општине, локална самоуправа се пријавила на јавни позив Министарства и пројекат је одобрен, а као што је и било предвиђено, пре краја године утаначен је и договор локалне самоуправе са извођачима радова који су испунили услове конкурса општине - уговор је потписан са извођачима: ''Јовић градње'' из Пожаревца и фирме ''Белац'' из Петровца. Укупна вредност радова је 19 100 000 динара, Министарство учествује са 67%, а општина  са преосталих 33%.

У наредној години изводиће се радови унутар школе,  као и радови на уређењу фасаде, тако да ће ова образовна установа попримити сасвим нови изглед, а оно што је много важније – биће побољшана безбедност и функционалност школе. Изводиће се следећи радови: комплетна замена столарије, реконструкција крова, реконструкција  сале, плафона сале, таванског простора и спољне фасаде.

Почетак извођења радова очекује се око Нове године, а рок за завршетак је 180 дана.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=1Msn8yNKeMk{/videobox}

 

 

 

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB