• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Шта знаш о саобраћају?

amssОсновна школа „Моша Пијаде“ из Жагубице била је домаћин општинског такмичења „Шта знаш о саобраћају“ у коме су учествовали ученици из Лазнице, Крепољина и Жагубице. Ученици су, према правилнику, били подељени у две групе: „Б“ и “Ц“ а такмичили су се у теоријском делу, решавањем саобраћајних тестова, као и у вожњи бицикала на полигону спретности односно на полигону који симулира саобраћајне ситуације са којима се малишани срећу у свакодневном животу.  Циљ овог такмичења је  подстицање саобраћајног образовања и васпитања деце основношколског узраста у функцији усвајања правила и вештина безбедног понашања у саобраћају. Ово традиционално такмичење на територији општине Жагубица  организовано је у сарадњи са Аутомото савезом Србије и полицијском станицом у Жагубици.  

Такмичење су пропратили припадници саобраћајне полиције који су уједно били чланови комисије.  Главни судија на такмичењу био је инструктор вожње Аранђел Милетић.

Ученике  су за ово такмичење припремали наставници техничког и информативног образовања  Горан Лалић,  Миљана Димитрић и Жељко Тошић.

Ученици који су се пласирали на окружно такмичење “Шта знаш о саобраћају” из групе “Б” су Радовановић Марија из Лазнице, Њамцуловић Ивана, такође из Лазнице, Немања Стојановић из Крепољина И Владан Јовић из Лазнице, док су се из групе “Ц” пласирали Новаковић Доротеја из Лазнице, Стојановић Валентина из Жагубице, Тошић Филип из Жагубице И Дервишевић Игор из Лазнице.

 

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=5YqhuVCfCF0&feature=share&list=UULIQiZ2ffyTMIowJVAgb1Mg{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB