• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

33. Међународни сајам туризма

Sajam turizmaУ циљу побољшања квалитета туристичких понуда Туристичка организација Жагубица заједно са осталим општинама из Браничевског округа представила се на заједничком штанду на овогодишњем 33. Међународном сајму туризма који  је одржан од 21. до 24. фебруара у Београду.

Основни циљ обједињавања наступа је равномеран развој Браничевског округа и обогаћивање туристичке понуде.  Прави празник за сва чула посетилаца штанда Браничевског округа, отворио је директор туристичке организације Пожаревца. Ове године Туристичка организација општине Жагубица представила се са понудом прихвата туриста из свих праваца ка Жагубици у оквиру "Кружних туристичких тура" и понудом смештаја у категорисаним кућама сеоских домаћинстава.

На сајму су представљени специјалитети наше хране и пића, као што су Хомољски мед, ракија, производи од воћа (пекмез, слатко), Хомољски сир, Хомољска пастрмка. Богата Хомољска трпеза представљена је  заједно и са осталим специјалитетима из Браничевског округа, где су сви посетиоци штанда могли да приђу и да дегустирају. Осим хране представљени су и нови штампани материјали. По први пут на штанду општине Жагубица представљена је Туристичка карта општине Жагубица, као и Туристичка карта насеља Жагубица. Затим представљен је Календар манифестација 2013 у општини,флајер за "Сабор Врела Хомоља", разгледнице (Врело Млаве, Крупајско врело, манастир Горњак и манастир Тршка црква), флајери о брендираним производима из Хомоља (мед, ракија, сир). Текстуални опис доласка у Жагубицу из различитих праваца, са понудом (шта видети, цени смештаја) за туристе кружних тура или "викенд туристе".

Собзиром да је стратешки циљ општине Жагубица развој туризма, према речима председника општине Жагубица, мр Саше Огњановића, интезивно се ради на обезбеђењу инфраструктурних услова, како би туристичка понуда општине Жагубица била што боља.

О понуди Пожаревца на сајму директор туристичке организације Пожаревац, Дејан Савић посебно се осврнуо на могућност даљег унапређења туристичких садржаја у складу са светским трендовима и законским могућностима које дају шансу овој грани привреде. Најпосећенији туристички производ Пожаревца и околине је археолошко налазиште Виминацијум, а ту су још и Ергела Љубичево, Галерија "Милена Павловић Барили", народни музеј и Етно Парк на Тулби са објектом "Пожаревачког мира".

Традиционално, на  сајму туризма учествовала је и Туристичка организација општине Петровац на Млави, а тежиште туристичке понуде општине Петровац ове године била је промоција „Бање Ждрело“ која је захваљујући додатним улагањима на уређењу комплекса и проширењу смештајних капацитета постала препознатљива туристичка дестинација у земљи и региону. Такође, значајна пажња  посвећена је и промовисању све популарнијег планинарења на овим просторима, затим сеоског туризма и атрактивних туристичких манифестација, превасходно Сабора пчелара и Бачијаде.

Када је у питању Туристичка организација Велико Градиште, која се такође преставила на овогодишњем сајму у Београду у овој години планира одржавање неколико значајних манифестација у циљу очувања културне баштине и природних вредности овог краја.

Колика је посећеност на штанду Браничевског округа доказује и то да смо поред свих председника општина Браничевског округа, директора и још многих познатих лица наишли и на једног од  учесника последњег серијала такмичења "Први глас Србије", који се емитује на Првој телевизији. 

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=R9Ze7qeISYg{/videobox}

 

 

 

 

 

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB