• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Oдржана XV седница Скупштине општине Жагубица

15 sednica Skupstine Opstine ZagubicaУ Жагубици је дана 07. априла одржана XV седница Скупштине општине Жагубица. Обиман дневни ред који је садржао 18 тачака и одборничка питања усвојен је већином гласова присутних. Овој седици присуствовало је 26. одборника, а двоипочасовна расправа предходила је завршетку исте. Усвојени су Предлози Одлука које су од битног значаја за грађане и локалну самоуправу, а по окончању седнице, председавајући скупштине Небојша Илић, изнео је закључак о скупштинском заседању:

"Највише дискусије и полемике изазвао је Извештај о раду Дома здравља Жагубица где су одборници као и сам директор ове установе имали доста предлога и  сугестија у циљу боље организације и ефикаснијег рада и заштите здравља грађана наше заједнице. Такође бих издвојио и Предлог Одлуке о допуни Одлуке о комуналним делатностима где је општина Жагубица створила правне претпоставке и основ да у случају необављеног посла фирме "Росал Србија" за те послове буде ангажован други извођач, како би се смеће редовно износило. Донета је и Одлука о именовању органа управљања Средње Техничке школе у Жагубици, тако да сада школски одбор може све одлуке да доноси на време и да евентуално распише  нови конкурс за избор директора ове образовне установе" , истиче Илић.

Поред тачака о којима се највише говорило, пред одборницима су се нашли и предлози Решења о утврђивању престанка мандата чланова Управног и Надзорног одбора Дома здравља Жагубица, предлози Решења о именовању чланова Управног и Надзорног одбора истоимене установе испред оснивача и запослених као и Предлог решења о разрешењу дужности др. Горице Питић из Крепољина за утврђивање чињенице смрти ван здравствене установе и именовању др. Владимира Марковића из Блаца, за вршење исте дужности.

Усвојени су и Извештај о раду  Општинског већа општине Жагубица за 2013.годину, Извештај о раду Општинске управе, општинског Јавног правобранилаштва, као и Јавних предузећа: Туристичке организације, Дирекције за изградњу и развој и Јавно комуналног предузећа "Белосавац" Жагубица. Гласало се и за Прелог Oдлуке о укидању општинског пута број 1011 КО Крупаја, Предлог Одлуке о давању сагласности на закључак Општинског већа општине Жагубица  као и Предлог Решења о давању сагласности на измењени годишњи програм пословања ЈКП "Белосавац" за радну 2014. годину.  

На крају 15-ог  скупштинског заседања општине Жагубица  констатовано је да су све тачке дневног реда усвојене већином гласова.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=zx-lWfeZEyE{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB