• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Oдржана манифестација "Ноћ у Горњаку"

NOC U GORNJAKUМанифестација „Ноћ у Горњаку“ која се традиционално одржава годинама уназад, одржана је 30. јула у порти манастира Горњак.

Поетски и ликовни уметници окупили су се да на јединствен начин представе најлепше стихове различитих жанрова и слике манастира Горњак, које су одисале посебном ведрином. Ђура Јакшић, српски песник, приповедач и драмски писац, засењен лепотом манастира Горњак, написао је предивну песму „Ноћ у Горњаку“ по којој манифестација и носи име.

Манифестацију су увеличали госпођа Славица Трифуновић, помоћник Министра културе, Маја Мишковић, координатор пројекта Млава-Ресава и Борислав Шурдић, менаџер на истом пројекту. У публици су се нашли: Игуманија манастира Горњак - мати Вероника, председник општине Жагубица Сафет Павловић, председник Скупштине општине Жагубица Небојша Илић, заменик председника Скупштине општине Оливера Пауљескић, директори основних школа и јавних установа и љубитељи уметности.

Фолклорну баштину Хомољског краја представили су чланови Културно уметничког друштва „Младост“ из Крепољина и Културно уметничког друштва „Влашко коло“ из Осанице.

Организатор овог дешавања је Културно просветни центар под покровитељством општине Жагубица.

„Ноћ у Горњаку“ завршена је поруком „Ствари и природа нестају, а песма остаје.“

 

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=J05rJThcYBM&feature=youtu.be{/videobox}

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB