• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

XVI Спасовдански сусрети Крепољин

Spasovdanski susreti u Krepoljinu 2015Након великог хришћанског  празника Спасовдана, 23.05.2015. године, одржани су 16. Спасовдански сусрети у Крепољину.

Организатор манифестације је КУД „Младост“ из Крепољина, на челу са председником КУД-а, Миланом Милојковићем, који већ дуги низ година негује традицију и преноси је на млађе генерације те тако КУД данас броји око 100 чланова.

Међународна манифестација фолклорног стваралаштва окупила је и ове године КУД-ове из неколико суседних земаља те је тако домаћин угостио КУД „Дворове“, Бања Дворови, КУД „Ново насеље-Јања“ из Републике Српске, КУД „Болдуреанцу“ из Румуније и исто тако драге госте КУД „Бранислав Нушић“, Борово из Републике Хрватске. Уз госте из региона, гости у Крепољину били су и КУД-ови из наше земље и то КУД „Болеч“ Београд, као и КУД „Др. Ђорђе Натошевић“ Нови Сланкамен.

Упркос неизвесности коју је изазвала киша у преподневним часовима, програм манифестације је протекао баш онако како је и било планирано. Дефиле учесника, предвођен председником општине Жагубица Сафетом Павловићем, послаником у Народној скупшини Оливером Пауљескић, као и осталим функционерима општине Жагубица кренуо је из дворишта  ОШ „Јован Шербановић“ у 18.15 часова до стадиона малих спортова где је тачно у 19.00 часова почео културно-уметнички програм, а након тога гости су са домаћинима имали заједничку вечеру.

Финансијски носилац манифестације била је Туристичка организација општине Жагубица уз подршку локалне самоуправе.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=4p3U8TXRXoQ{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB