• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Активности канцеларије за пољопривреду општине Жагубица

-Kancelarija za poljoprivredu u ZagubiciНа подручју општине Жагубица увелико је сезона бербе кукуруза и сетве озимих усева, а  колики су приноси и како тече посао пољопривредника  образложио  је стручни сарадник Канцеларије за пољопривреду Томислав Рајковић. Он је прецизирао да временски услови и нису били наклоњени овој култури, па је стога и принос доста слабији од очекиваног, углавном од 4,5 до 6 тона:

„Оно што је најбитније за пољопривреднике сада, јесте да посебно обрате пажњу на јесење орање, тј, припрему земљишта за сетву , јер од тога зависи комплетан принос. Јесења обрада,такозвано дубоко орање, јесте битан фактор и за само акумулирање влаге у земљишту током зимског периода, што ће у следећој сезони дати и веће резултате“, рекао је Рајковић.

О актуелним мерама аграрне политике говорила је Милена Марковић, стручни сарадник Канцеларије за пољопривреду, посебно наглашавајући да ће субвенције за новорођену телад произвођачима бити исплаћене до краја календарске године. Марковићева је упутила и апел сточарима да не подносе захтеве када су у питању новорођена телад, за грла за која су то већ урадили, јер се не може два пута исплатити субвенција за исто грло.

Одељење Канцеларије за пољопривреду у Жагубици у текућој години имало је пуно посла, почев од израде и обраде разних захтева за регресирано гориво, ђубриво, организације стручних предавања и давања савета из разних области од стране еминентних стручњака. По речима Машка Томића, инжињера пољопривреде, добра сарадња са локалном самоуправом, ветеринарским станицама са подручја општине, пољопривредном службом из Пожаревца, осигуравајућом кућом „Дунав“ и осталима, увелико доприноси квалитетнијем раду Канцеларија за пољопривреду и пружа помоћ сточарима Хомољског краја и шире.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=XRloMKv2WzI{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB