• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Активности у Месној заједници "Јединство" Лазница

MZ Laznice 2014У Месној заједници "Јединство" Лазница у протеклом периоду урађено је доста добрих и корисних ствари којe су у интересу мештана села Лазница. Сардња са локалним руководством је доста добра, а сви радови изводе се новцем из локалног буџета. Како наводи новоизабрани председник, Љубиша Микуљевић, у тренутку преузимања дужности  у овој Месној заједници било је одређених проблема,а  поједини су решени у кратком року.

"По преузимању дужности председника Месне заједнице,затекао сам велике проблеме, а један од њих био је аутобуски превоз из Лазнице према Жагубици. Захваљујући Сави Гаузановићу, шефу аутобуске станице Жагубица и председнику општине Сафету Павловићу који су имали разумевања за наш проблем, сада функционише аутобуска линија на релацији Лазница - Београд. Што се тиче осталих радова издвајам поправку путева у селу где је урађено много. Тренутно је у разматрању план асфалтирања пута до сеоског гробља у дужини око 400 метара који ће се вероватно урадити делом средствима из буџета општине а делом партиципацијом мештана.Направљен је пројекат за сређивање центра Лазнице, па ћемо конкурисати код Републике, јер је потребно доста пара. Направићемо пројекат  за уређење Дома културе који је у лошем стању,а планирамо и асфалтирање деонице пута близу места тзв "цапа". Максималне напоре улажемо да поново проради лабораторија у здравственој станици бар два до три дана недељно и дежурна служба у дане викенда,јер пацијенти сада морају у Жагубицу за најмању ситницу. Изузетно добро сарађујемо са локалном самоуправом, јер да те сарадње нема вероватно не би било ни радова" каже Микуљевић.

Савет Мз "Јединство" учествоваће, као и до сада, у припреми манифестције "Привег" која се одржава крајем фебруара месеца. Од скоријих планова, председник Месне заједнице издваја још и сређивање  три Јавне чесме у селу и тренутно јако битне преговоре са предузећем "Арива" за обнављање аутобуске линије Лазница - Бор, која је подједнако значајна како за мештане Лазнице, тако и за сва насеља општине Жагубица.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=1HfO0AgjPuo{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB