• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Акцији добровољног давања крви у Жагубици

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u ZagubiciУ сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије Црвени крст општине Жагубица организовао је редовну акцију добровољног давања крви, протеклог понедељка у средњој Техничкој школи у Жагубици. Одзив је, на задовољство организатора, био већи од очекиваног:

"Могу да се похвалим да је ово у задњих неколико година једна од успешнијих акција. Посебно ми је драго да истакнем да је  у овој акцији много младих узело учешће, од пријављених 66. потенцијалних давалаца, 62. је дало крв, а међу даваоцима је било 15. жена. Учествовало је 15. даваоца по први што више говори о успешности ове акције. Изразићу и задовољство екипе из Трансфузије који су очекивали мање учешће, а ево испоставило се да је одзив мештана и младих посебно био много бољи. Ово је велика помоћ за наше грађане који одлазе на лечење јер не морају даваоце да воде са собом већ Црвени крст обезбеђује исте што је олакшавајућа околност“, издваја Дејан Николић, секретар Црвеног крста Жагубица.

Локална самоуправа општине Жагубица подржала је акцију и за добровољне даваоце који су учествовали биће обезбеђен аутобус за обилазак "Сабора трубача" у Гучи, и на тај начин подстаћи грађане да се активније укључе и одазову овој хуманој акцији.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=0EfZy5Ymqro{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB