• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Весели караван „Игра коло наоколо“ започео у селу Крупаја

Igra kolo naokoloОвогодишњи весели караван под називом „Игра коло наоколо“ започео је у насељу Крупаја протеклог викенда.

Под покровитељством општине Жагубица, а у организацији Културно – просветног центара „Јован Шербановић“ уприличен је добар програм који су реализовала културно -  уметничка друштва из Крепољина, Жагубице и Лазнице представљајући репертоар песама и игара на својствен начин.

Сада већ комплетно уређени Дом културе у селу Крупаја, било је центално место дешавања, прве приредбе у оквиру каравана „Игра коло наоколо“ што је и представљало посебну драж, поготову узимајући у обзир да поменути објекат није реновиран више од 20. година.

Програм је отворио председник општине Жагубица Сафет Павловић, који је у поздравној речи истакао:

„Моји сарадници и ја настојаћемо да у Крупаји урадимо све оно што је обећано у кампањи 2012. од стране коалиције СНС – СПС. Поред Крупаје, такође обећања испуњавамо и у осталим насељима по приоритетима. Врло брзо ћемо, поред уређеног Дома Културе, простора за пензионере у селу Крупаја, средити још једну просторију где се можете окупљати и реализовати разне активности“, навео је Павловић.

За мештане села Крупаја, гостољубиве домаћине, организовани догађај представљао је  посебно задовољство узимајући у обзир чињеницу да се приредбе не дешавају често. Разонода и забава јесу циљ одржавања „путујућег“  каравана кроз сва насеља у жагубичкој општини, а наредна приредба заказана је већ предстојећег викенда у Рибару.  

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=XzvnO2BQiPU{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB