• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Водовод - приоритет у плановима Месне заједнице "Вуковац"

Mesna zajednica VukovacНови Савет месне заједнице Вуковац конституисанје јанура месеца 2014. године, када је за председника изабран Јовица Траиловић из Вуковца. По преузимању дужности сусрео се са одређеним проблемима . Неки од њих су решени а за поједине тек предстоје активности. Председник Јовица Траиловић је од радова у протеклом периоду издвојио значајније одрађене послове и додао да Савет села Вуковац функционише доста добро. Такође је предочио и приоритет у радовима зарад лепшег живота мештана:

"Извршени су радови на побољшању постојеће каптаже, а јако значајно је постављање вентила у шахти у центру села како би се у случају пожара прикључило возило ватрогасне службе. Добра сарадња Месне заједнице и ловачке организације допринела  је да ловци уз помоћ локалног руководства добију своју просторију. Насипавање једног дела атарских путева и сокака туцаником је такође одрађено, а приоритет нам је у сваком погледу водоснабдевање мештана села, које је сада јако лоше. Преко дирекције за развој  уговорени су истражни радови,  снимање терена да би се прецизно одредила бушотина бунара за водоснабдевање. Очекујемо да се пројекат одради у овој години а на основу тога и количина и квалитет воде. Планиране су активности на обележавању парцела, тачније препарцелизација ради проширења гробљаи израдом прилазних стаза истом. Сигурно је да ћемо у овој години радити пресвлачење деонице пута од Задруге до центарa села. Питање одвода воде у тзв. дудићевом сокаку, ће такође бити решено, надамо се у скорије време. Од активности где смо били доста ангажовани поменуо бих и сеоску манифестацију "Старци" где је изузетан допринос дала локална самоуправа општине Жагубица, јер без њихове подршке не бисмо успели да све организујемо", истакао је председник Месне заједнице.

Поред активности које су наведене, Траиловић додаје и одрађене послове на замени уличне расвете, а такође и просторије за потребе ловачког удружења. Месна заједница Вуковац  има изгласан Месни самодопринос, а с обзиром да су та средства минимална, већину радова финансира локално руководство општине Жагубица. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=UcWkGWkYQcw{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB