• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Дечија олимпијада у Јошаници

Decija olimpijada u Josanici 2015Олимпијске игре у којима учествују деца од 1. до 4. разреда основних школа, организоване су по други пут у општини Жагубица, a oве године домаћин Дечије олимпијаде  било  је истурено одељење ОШ ’’Моша Пијаде’’ у Јошаници.

Спортски догађај окупио је 220 ученика - централне и свих истурених одељења ОШ ‘’Моша Пијаде’’, а сваке године домаћин је друго насеље општине.

Олимпијада се одвијала у четири дисциплина: мали фудбал, између две ватре, стони тенис и атлетика.

„Циљ ове Олимпијаде је промоција спорта међу младима, као начина да буду здрави, али и промоција здравог, безбедног одрастања , а уједно и добра прилика да се деца играју, такмиче, али и стварају пријатељства, без обзира на то ко ће на крају освојити медаљу“, истакла је Снежана Николић, директор Основне школе „Моша Пијаде“ Жагубица.

Манифестацији је присуствовао и председник општине Жагубица Сафет Павловић, који је уједно искористио прилику да обиђе просторије школе, како би сагледао тренутне услове у којима се школују основци Јошанице и како би било стављено у функцију оно што недостаје. Председник је том приликом најавио реновирање школе и обећао адекватније услове образовања у свим школама у општини.

Најбољи учесници Дечије олимпијаде на крају такмичења добили су пехаре и медаље, а дан су завршили прослављујући са својим вршњацима и наставницима. Домаћин следеће олимпијаде је насеље Вуковац.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=x_KAf7g3QjM{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB