• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Жагубица на сајму локалне самоуправе

Zagubica na sajmu lokalne samouprave 2013Већ традиционално 12. Међународни сајам предузетништва „Бизнис База 2013.“ и 5. Сајам локалних самоуправа одржавају се истовремено, од 27. до 29. новембра.

Под слоганом „Повежи се“, идеја ове тродневне манифестације је представљање и упућивање на међусобну сарадњу малих и средњих предузећа, са општинама и градовима.

На овој презентацији учествује око 120 општине, међу којима се налази и општина Жагубица.

Општина Жагубица је на сајму представила циљеве, приоритете и активности своје развојне стратегије, просторни план општине Жагубица и пројекте који су реализовани или се реализују у општини Жагубица, као и један број предузетника и предузећа.

Свечаном отварању сајма присуствовао је председник општине Жагубица Сафет Павловић, а сајам је отворио министар регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић.

Отварајући 5. Сајам локалне самоуправе и 12. Међународни сајам  предузетништва „БИЗНИС БАЗА 2013″,  министар локалне самоуправе и регионалног развоја Игор Мировић, је казао да је приоритет Министарства локалне самоуправе и регионалног развоја  реализација пројеката у регионима и у областима у Србији који имају развојни значај и око којих се окупља више градова и општина, а да је сајам прилика да се размотре могућности и договоре даље активности у циљу заједничке сарадње и у складу са слоганом сајма који каже „повежите се“.

„У Србији данас постоје добро организоване локалне самоуправе са снажним предузетничким духом, али и оне које чекају на помоћ других. Прве ћемо подржавати у њиховим напорима, а друге подстицати и мотивисати да раде у циљу развоја својих заједница“, истакао је Мировић. Како је казао, стварање доброг пословног амбијента за инвестиције не зависи само од подршке министарства, већ се базира на способности локалних власти да препознају развојне пројекте и да организују њихову реализацију. Он је додао да је министарство финансијски помогло наступ свих 46 недовољно развијених јединица локалне самоуправе. Мировић је поручио свим учесницима да овај сајам искористе за међусобне разговоре али и за разговоре са државним органима и привредницима, како би пронашли најбоље начине за ресавање проблема незапослености, дошли до нових инвестиција и побољшали стандард суграђана.

Након свечаног отварања, министар је обишао све штандове, као и штанд  локалне самоуправе општине Жагубица. Поред министра, званичника општина, предузећа и фирми,  штанд општине Жагубица посетило је доста представника републичких државних институција, представника страних амбасада, представници других општина и градова, удружења грађана, невладиних организација и слично.

Приликом обиласка штанда локалне самоуправе општине Жагубица гости су са председником општине Сафетом Павловићем разменили мишљења, информисали се о могућностима и плановима општине Жагубица за развој и договарали се о могућим правцима будуће сарадње са општином Жагубица.

Учешће на сајму локалне самоуправе узела је и општина Петровац на Млави, као и општина Жабари.

На заједничком сајму локалних самоуправа и предузетништва представила су се многобројна предузећа различитих делатности, удружења предузетника, кластери, као и више од 120 општина и градова који су презентовали своје привредне, културне, туристичке и друге потенцијале.  

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=TmkYoEjjc0g{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB