• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

За лепши живот Крепољина

Sređivanje Doma kulture u KrepoljinuСпорт и култура од изузетног су значаја  за живот и рад у месној заједници „Горњак“ Крепољин која броји 1.542 становника и по величини је друго насеље у општини Жагубица.

У овом насељу реализује се пројекат “За лепши живот Крепољина”.

„Овај пројекат финансиран је од стране Министарства регионалног развоја и локалне самоуправе. Општи циљ пројекта је унапређење услова за развој спортског и културног аматеризма. Постизање општег циља представља ослонац за даљи развој културе и спорта у овој месној заједници. Проблеми у раду са којима се културно-уметничко друштво и спортска друштва суочавају биће превазиђени реализацијом овог пројекта који подразумева инвестиционо одржавање просторија у којима реализују планиране активности. Иначе, пројекат је израдила Асоцијација за развој општине Жагубица за потребе месне заједнице „Горњак“ а по позиву Министарства РРЛС“, истиче Александра Ђорђевић, испред Асоцијације за развој општине Жагубица.

Просторије Дома су у веома лошем стању и неопходно је инвестиционо одржавање које подразумева: демонтажу плафонске конструкције, скидање слоја урушеног малтера у просторијама, глетовање зидова, кречење, замену дотрајале столарије, замену подова.

Реализацијом пројекта „За лепши живот Крепољина“ биће ојачани капацитети културно-уметничког и спортских друштава и створиће се услови за побољшање и развој културних и спортских садржаја која друштва реализују у Месној заједници и локалној самоуправи. 

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=FP_P86eARbY{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB