• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Изабран нови председник КУД-а "Хомоље"

Skupstina KUD - aУ понедељак, 01.04.2013. године, одржана је редовна изборна Скупштина Културно уметничког друштва "Хомоље" Жагубица, којој је присуствовало 28 чланова Скупштине КУД-а.

Присутне чланове, поздравио је председник општине Жагубица, Сафет Павловић, који је кроз своје излагање обећао да ће локална самоуправа  учинити све да помогне рад КУД-а "Хомоље".

"Драго ми је што сте се окупили овде у броју који је меродаван да Скупштина данас донесе одређене одлуке. Желим само да вам кажем да ћемо ми као локална самоуправа максимално стати иза Културно уметничког друштва и максимално подржавати све ваше идеје,  и да једном за сва времена ставимо рад, како овог Културно уметничког друштва, тако и свих осталих по селима на једном завидном нивоу", истакао је Сафет Павловић, председник општине Жагубица.

 

 

   По верификацији мандата чланова Скупштине, изабрано је радно председништво, које је усвојило дневни ред, и то:

1. Усвајање завршног рачуна за 2012. годину

2. Избор председника председништва КУД-а

3. Избор чланова председништва КУД-а

4. Разно

Редовној а уједно и изборној Скупштини КУД-а, председавао је досадашњи председник Скупштине Културно уметничког друштва "Хомоље", Илија Тошић, који је у кратким цртама образложио досадашњи рад КУД-а, и под првом тачком дневног реда дао предлог на усвајање завршног рачуна за 2012. годину, што је скупштина и учинила.

По завршетку прве тачке дневног реда прешло се на избор председника председништва Културно уметничког друштва, на којој је једногласно од стране чланова Скупштине изабран за председника Дејан Аврамовић из Жагубице. За свог заменика новоизабрани председник предложио је Животија Илића, као и чланове председништва и то:

1. Дејан Аврамовић - председник

2. Животије Илић - заменик председника

3. Фрфулановић Радован - члан

4. Шишмановић Милутин - члан

5. Телић Саша -члан

6. Јорговановић Дејан - члан

7. Ченаковић Девица -члан

8. Ненад Радуловић - члан

9. Драгана Јорговановић - члан

Што је Скупштина једногласно усвојила.

По избору председника, заменика и чланова председништва Културно уметничког друштва "Хомоље" , уследила је задња тачка дневног реда на којој је велику подршку за будући рад, Културно уметничко друштво "Хомоље", добило  од  директора Дома Здравља у Жагубици, Слободана Огњановића, као и од заменика председника општине Жагубица, Љубише Јовкића, који је честитао новоизабраном председнику, као и новоизабраном руководству, и у своје лично име обећао да ће КУД имати подршку локалне самоуправе као никада до сада: "Добро што смо се подсетили значаја Уметничког друштва "Хомоље" које је, сви знамо, једно од симбола, како нашег места Жагубице, тако и наше општине. Честитам новоизабраном руководству, председнику Аврамовићу и желим им пуно успеха у раду. Што се тиче сарадње КУД-а и локалне самоуправе, могу овде да обећам да ће та сарадња бити на нивоу, можда, на ком никада до сада није била. Да ће те сваку иницијативу и све што будете конструктивно желели да урадите, имати пуну подршку локалне самоуправе, као, кажем још једном, никада до сада. Све те проблеме које  имамо, почев од простора, озвучења, музике и осталога, решаваћемо заједно. Оно што је битно, исто желим да вам поручим  је да све те проблеме које имамо и да би ово Културно уметничко друштво, вратили на неке стазе старе славе, морамо да решавамо заједно, како сваки члан друштва, како сваки учесник у приредбама које будемо радили, тако и ми. Малтене морамо стално бити у контакту и решавати те проблеме, како финансијске, тако и организационе. Само на тај начин можемо сви да допринесемо да Културно уметничко друштво "Хомоље" Жагубица, буде тамо где му је и место".

Под тачком разно, од чланова Скупштине, чуло се доста добрих предлога и сугестија за даљи рад Културно уметничког друштва, као и за постизање главног циља, а он је да ово Културно уметничко друштво буде понос не само Жагубице, већ и целог Хомоља, па чак и Србије.

Да напоменемо да је новоизабрани председник Културно уметничког друштва "Хомоље", Дејан Аврамовић, био председник овог истог друштва до 2008. године, после чега је изабрано ново руководство.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=ngXaWP5g78Y&feature=youtu.be{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB