• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Извештај општинске изборне комисије поводом одржаних избора 29. децембра

Izbori za Savet mesnih zajednica u opstini ZagubicaУ општини Жагубица су 29. децембра 2013. године одржани избори за чланове Савета 15. Месних заједница на нивоу општине. Грађани су се изјашњавали и за завођење месног самодоприноса у Мз "Селиште" Селиште, Мз "Врело" Жагубица, Мз "Суви До" Суви До, Мз "Милатовац" Милатовац, Мз "Горњак" Крепољин и Брезница и Мз "Крупаја" Крупаја. Највећи број бирача определио је глас изборној листи СПС - СНС , тако да је владајућа коалиција у општини Жагубица СПС - СНС у свим Месним заједницама добила највеће поверење грађана.

„Избори су протекли мирно и коректно. Највећа излазност била је у Месној заједници "Вуковац" Вуковац , а најмања у Месној заједници "Врело" Жагубица. Што се тиче избора за Савете месних заједница, на нивоу општине је било укупно 28. изборних листа, а највећи број гласова добила је листа коалиције СПС - СНС. У Месној заједници "Близнак" два кандидата имају исти број гласова, тако да ће се избори поновити 12.01.2014. године", прецизирао је секретар општинске изборне комисије  Животије Илић.

Општинска изборна комисија утврдила је да референдум који је спроведен на подручју напред наведених Месних заједница није пуноважан, јер на истом није гласала већина грађана. 

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=b81SdIo7XoQ{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB